Početna - O nama - Galerija - Kontakt     
Grupna putovanja > 1.maj i Uskrs > Sicilija/ avio
Putovanja
Grupna putovanja
Daleke destinacije
NOVA 2015
Welness & SPA
Krstarenja
Srbija
Poslovni turizam
Zima 2014 / 2015
Sport

Sicilija/ avio
  GALERIJA SLIKA
Palermo
Ćefalu
Monreale
Segesta
Selinunt
Agriđento
Taormina
Katania
Vulkan Etna

SICILIJA
Palermo - Ćefalu - Monreale - Agriđento - Sirakuza - Taormina - Etna – Bari

8 DANA/7NOĆI - AVIONOM


Raznolikost Sicilije se pre svega ogleda u arhitekturi. Otkrijte grčke hramove i amfiteatre, rimska utvrđenja, jedinstvene normansko-arapske i katalonsko-gotske crkve i palate, vizantijske (pravoslavne) crkve, zatim crkve iz ranog gotskog perioda,srednjovekovne zamkove i barokne crkve.

Polazak: 28.04.2013.
Povratak: 05.05.2013
1. dan Beograd - Palermo
Sastanak grupe dva sata pre poletanja aviona. Let za Rim u 18:25h. Dolazak u Rim u 20:00h. Let za Palermo u 21:05h. Dolazak u Palermo u 22:15h. Transfer do hotela. Noćenje.

2. dan Palermo - Ćefalu
Doručak. Odlazak u Ćefalu. Šetnja gradom: trg Piazza garibaldi, ulica Corso Ruggiero, crkva Santa Maria i normanska katedrala iz XII veka. Posle kraće pauze za ručak, odlazak u obilazak Palerma: Porto Quatro Conti, San Giuseppe del Teatini, fontana Pretoria... U večernjim časovima šetnja ovim živopisnim gradom. Fakultativno: večera u nacionalnom restoranu sa sicilijanskim specijalitetima. Noćenje.

3. dan Palermo - Monreale - Segesta - Palermo
Doručak. Poseta Monrealu. Razgledanje mesta i čuvene Katedrale sa mozaicima izuzetne lepote. Nastavak putovanja do Segeste, gde se nalazi čuveni Dorski hram, remek delo grčke arhitekture. Povratak u Palermo. Slobodno posle podne za individualne aktivnsti. Noćenje.

4. dan Palermo - Selinunt - Agriđento
Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak čuvenog arheološkog nalazišta u Selinuntu. Nastavak putovanja za Agriđento. Smeštaj u hotel. Obilazak doline hramova izgrađene u V veku pre Hrista: hram Junona, hram Konkordia, Herkulov hram, hram Kastora i Poluksa, Jupiterov hram... Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan Agriđento - Piazza Armerina - Taormina
Doručak. Odlazak za Pjaca Armerina i obilazak rimske Kasale, čuvene po 3.500 mozaika na kojima su oslikane mitološke scene. Nastavak putovanja za Taorminu. Obilazak grčkog pozorišta sagrađenog na steni iznad mora. Šetnja uskim ulicama starog dela grada. Noćenje.

6. dan Sirakuza - Katania
Doručak. Poseta Arhimedovom gradu - Sirakuzi, najvećoj i najbolje očuvanoj grčkoj koloniji na Siciliji. Panoramsko razgledanje grada: Aretuzina fontana, katedrala i skupština, grčko pozorište, rimski amfiteatar, Latonija i legendarne pećine Dionizovo uvo. Popodne odlazak za Kataniju. Obilazak grada: barokni trg Duomino sa katedralom iz XI veka, posvećenoj Sv. Agali - zaštitnici grada, zgrada opštine, fontana u obliku slona i drugo. Povratak u Taorminu. Noćenje.

7. dan Taormina – Etna – Forza d’Agro
Doručak. Polazak za najaktivniji vulkan Evrope - Etna, koji se nalazi na istočnoj obali Sicilije, blizu Mesine i Katanije, uzdiže se na 3.320 m nadnorske visine. Povratak u hotel. Kraći odmor. Odlazak u obilazak tipičnog sicilijanskog sela Forza d’Argo, gde je sniman legendarni film “Kum”, sa poznatom scenom venčanja. Fakultativna večera u seoskoj krčmi sa lokalim specijalitetima. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan Katanija – Beograd
Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Rim u 13:10h. Dolazak u Rim u 14:25h. Let za Beograd u 15:50h. Dolazak u Beograd u 17:25h.

Cena aranžmana od 625.- EUR
Plaćanje na rate u dinarima, po prodajnom kursu Banke Intese na dan uplate

Aranžman obuhvata:
- avio prevoz Beograd-Palermo-Katanija-Beograd
- transfer aerodrom-hotel-aerodrom
- tri noćenja sa doručkom u Palermu u hotelu sa 3*
- jedno noćenje sa doručkom u Agriđentu u hotelu sa 3*
- tri noćenja sa doručkom u Taormini u hotelu sa 3*
- razgledanja prema programu
- troškove organizacije i vođstva puta
Aranžman ne obuhvata:
- aerodromska taksa cca 105.-EUR
- doplatu za 1/1 sobu 140.- EUR(na upit)
- međunarodno zdravstveno osiguranje
- ulaznice za kulturno-istorijske spomenike
- večera u selu
- ostale individualne troškove
Način plaćanja:
- 40% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno 10 dana pred put,
- na rate
- platnim karticama Visa, Master, Maestro, American Express

PALERMO
Palermo su osnovali Feničani u VIII veku p.n.e. Grad su osvojili Rimljani, a zatim Arapi, za čije je vladavine postao prestonica i jedan od najveličanstvenijih i najmoćnijih gradova. Bogatstvo i moć grada dodatno su ojačali u vreme normanske vladavine, kada je na Siciliji obeležena egzotična mešavina kultura koja se integrisala u sve delatnosti, od administracije do arhitekture, a najbolje se prepoznaje kroz javne i privatne objekte izgrađene u to doba.
SEGESTA
Na ovom prekrasnom mirnom mestu nalaze se ruševine najvećeg grada Elimljana, heleniziranih Sikanaca, te ostaci jednog od najsavršenijih dorskih hramova ikada izgrađenih. Tačna svrha hrama i dalje ostaje nepoznata, što dodatno povećava tajnovitost ovog mesta. Istoričari se dvoume da li je hram izgrađen isključivo kao dekoracija svetilišta, ili je trebalo zadiviti Grke radi dobijanja njihove vojne pomoći.
CEFALU
Normanski kralj Roger II srećno se iskrcao u antičkom seocetu Cefalu-u 1131. godine, nakon nekoliko dana teške plovidbe olujnim morem. U znak zahvalnosti Bogu, Roger II ovde je osnovao biskupiju i naredio izgradnju katedrale koja je danas jedna od najvećih sicilijanskih atrakcija, zahvaljujući svojoj arhitekturi i mozaicima. Crkva, sa dva karakteristična kvadratna normanska tornja, smeštena je na trgu okruženom palmama, a iza nje se nazire stenovita okolina Cefalua. I pored velike posete turista, selo je uspelo zadržati deo svog srednjovekovnog karaktera.
MONREALE
Katedrala u Monrealeu smeštena je visoko iznad Palerma, na rubu plodne Zlatne doline. Kralj Vilim II utemeljio je ovu veličanstvenu katedralu i benediktanski samostan 1174. godine, a ubrzo se oko njih razvilo srednjovekovno seoce. Ne dajte se zbuniti pomalo jednostavnom spoljašnošću - unutrašnjost katedrale otkriva jedno od čuda srednjovekovnog sveta.
SELINUNTE
Ruševine antičkog grada Selinuntea, nekada najvešeg naselja na zapadnom delu "Velike Grčke", ocrtavaju se na brežuljku iznad blistavog Mediterana. Jedno od najvećih arheoloških nalazišta u Evropi ponosi se najvešim grčkim hramom na svetu. Selinunte je osnovan 628. Godine p.n.e. i uživao je vekovima blagostanje, sve dok ga Kartaginjani nisu sravnili sa zemljom. Veličanstveni dorski hramovi i danas su podsetnik na njegovu nekadašnju slavu. Arheološka istraživanja su i danas veoma aktuelna.
AGRIGENTO
Na tlu poznate Valle dei Templi le`e ostaci prekrasnih grčkih hramova, uključujući i svetilište boginja Demetre i Perzefone, takozvano kameno svetilište. Srednjevekovna gradska jezgra, u koja su uklopljene brojne zadivljuju}e grčke građevine, danas je gotovo zatrpana ručnim modernim zdanjima.
PIAZZA ARMERINA
Vilu na Piazza Armerina visoki rimski državnici (verovatno i car Maksimilijan) koristili su kao lovačku kuću. Najvrednije u njoj svakako su dekoracije, a posebno opsežan skup rimskih mozaika, koji spadaju među najveće i najočuvanije mozaike ove vrste u svetu. Izgradnja je trajala više od 50 godina. Njene sobe, luksuzne termalne kupke, te vrtovi sa bazenima i fontanama, podignuti su na četiri prirodne terase. Ulaz u vilu je imotacija trijumfalnog luka.
SIRACUSA
Grci su ovde utemeljili koloniju 733. godine p.n.e. i započeli program razvoja, koji je ubrzo pretvorio Siracusu u najmoćniji grad na Sredozemlju. Ostaci odbrambenih zidina, svetilišta, te javnih i stambenih građevina mogu se razgledati u samom gradu i njegovoj okolini. U Arheološkom muzeju pronaći ćete detaljne opise i objašnjenje ruševina.
TAORMINA
Smešten na planini Monte Tauro, sa koje se pruža spektakularan pogled na stenovitu obalu, modrozeleno more i veličanstveni vuklan Etna, Tauromenium je osnovan kao kolonija moćne Siracuse, 304. godine p.n.e. Grad je proživeo tipičnu sicilijansku istoriju - najpre je pao pod vlast Rimljana, zatim Arapa, Normana i na kraju Španaca. Tokom XVIII veka Taormina je postala obavezna stanica "velikog obilaska". Danas je Taormina postigla status najpoželjnijeg turističkog središta na Siciliji.
VULKAN ETNA
Istočnim stranom ostrva dominira najveći evropski vulkan, Etna, visok 3330. metara. Etna i dalje pripada skupu najaktivnijih vulkana. Lava je 1928. godine potpuno uništila obalni gradić Mascali. U vreme erupcije 2002. godine potoci lave približili su se Linguaglossi i uništili turističko središte i hotele u Piano Provenzanu.

Aranžman je rađen na bazi najmanje 40 putnika.
U slučaju manjeg broja prijavljenih, cena aranžmana se uvećava za 45.- EUR.
Otkazni rok aagencije 5 dana pre putovanja.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja TA Magic Tours and Travels.

Organizator putovanja MAGIC TOURS & TRAVELS licenca OTP 21/2011
 

  ONLINE REZERVACIJA
Grupna putovanja > 1.maj i Uskrs > Sicilija/ avio
Ime i prezime*
E-mail
Telefon*
Broj odraslih osoba*
Broj i uzrast dece
Vrsta apartmana*
Period*
Napomena
 
  Svet Turizma
11000 Beogard
Svetozara Radića 1


Tel: 00381 11 3283 022
Tel: 00381 60 0330 703


Mail: info@svet-turizma.rs
Web: www.svet-turizma.rs
IZRADA SAJTOVA ADVIOLA
PUTOVANJA.RS